HOT CHICKEN WITH CUCUMBER SALAD / HETE KIP MET KOMKOMMERSALADE

We have our own greenhouse in the garden where we have grown cucumbers this year, among other things. A good reason to make a dish with the cucumber.

You determine the spiciness of this dish yourself by adding more or less sambal into the sauce.

🍽

We hebben een eigen kas in de tuin waar we dit jaar onder andere komkommers hebben gekweekt. Een mooie reden om hier een gerecht mee te maken.

De pittigheid van dit gerecht bepaal je zelf door meer of minder sambal toe te voegen.

 

🇬🇧

HOT CHICKEN WITH CUCUMBER SALAD

 

2 persons / 593 kcal per person

 

Ingredients:

  • 130 grams basmati rice
  • 1 cucumber
  • 1 tablespoon (white wine) vinegar
  • 200 grams of chicken thigh fillet
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 50 ml sweet soy sauce
  • 25 ml curry or ketchup
  • 100 ml tap water
  • 1½ tablespoons of peanut butter
  • 1 teaspoon of sambal oelek
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cook the rice according to the instructions on the package. Slice the cucumber into slices or long ribbons. Marinate the cucumber in the vinegar and season with (freshly ground) salt and pepper. Cut the chicken thigh fillet into strips. Season the chicken with (freshly ground) salt and pepper. Heat the oil in a frying pan and fry the chicken strips until golden brown. Add the sweet soy sauce, curry and water and bring to boil. Lower the heat and simmer the chicken for 15 minutes. Stir in the peanut butter until a thick sauce forms. Season the chicken spicy with the sambal. Let the chicken simmer for another 5 minutes. Serve the hot chicken with the rice and cucumber salad.

 

Nutritional value per person:

Energy: 593 kcal

Protein: 29.1 grams

Carbohydrates: 70.9 grams

-   including sugars: 17.6 grams

Fat: 20.4 grams

Fiber: 3.2 grams

Salt: 3.2 grams

 

HOT CHICKEN WITH CUCUMBER SALAD
PDF – 8,3 MB 27 downloads

🇳🇱

HETE KIP MET KOMKOMMERSALADE


2 personen / 593 kcal per persoon


Ingrediënten:

  • 130 gram basmati rijst
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel (witte wijn) azijn
  • 200 gram kipdijfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 ml ketjap manis
  • 25 ml curry of ketchup
  • 100 ml kraanwater
  • 1½ eetlepel pindakaas
  • 1 theelepel sambal oelek
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schaaf de komkommer in plakjes of lange linten. Marineer de komkommer in de azijn en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de kipdijfilet in reepjes. Breng de kip op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, curry en het water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 minuten. Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak met de sambal. Laat de kip nog 5 minuten zachtjes stoven. Serveer de hete kip met de rijst en de komkommersalade.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 593 kcal

Eiwit: 29,1 gram

Koolhydraten: 70,9 gram

-   waarvan suikers: 17,6 gram

Vet: 20,4 gram

Vezels: 3,2 gram

Zout: 3,2 gram

 

HETE KIP MET KOMKOMMERSALADE
PDF – 8,3 MB 30 downloads

#kanker #cancer #hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @conimex_official #conimex #groentenuiteigenkas #komkommer

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2008 nr 05

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb