

This time again a dish that I found on Instagram. I found this dish with fellow food blogger Linda (Instragram @lekkeretenmetlinda.nl) and she said with passion that her children liked it so much. I thought I should try this dish too. And yes, it is tasty. I had to improvise a bit; I didn't have any tomato paste at home. There were still some leftover diced tomatoes that had been used. The flavours of the sauce wasn't quite there yet. But omelette came out great.
You can replace the chicken with shrimp or simply leave out the chicken.
🍽🍽🍽
Dit keer weer eens een gerecht wat ik vond op Instagram. Bij mede foodblogger Linda (Instragram @lekkeretenmetlinda.nl) vond ik dit gerecht en ze vertelde zo met passie dat haar kinderen dit zo lekker vonden. Ik vond dit gerecht moet ik ook proberen. En ja het is lekker. Ik moest wel even improviseren, ik had geen tomatenpasta in huis. Er stond nog een restje tomatenblokjes deze gebruikt. De smaak van de saus was er nog niet helemaal. Maar omelet is er super uitgekomen.
Je kan de kip vervangen voor garnalen of gewoon de kip weglaten.
🇬🇧
FOE YONG HAI WITH CHICKEN
2 persons / 530 kcal per person
Ingredients for the omelette:
- 120 grams of rice
- 100 grams of chicken fillet
- ½ chicken stock cube
- 1 tablespoon of oil
- 1 clove of garlic
- ½ onion
- ½ teaspoon ginger
- 250 grams of Chinese style wok vegetables
- 4 eggs
Ingredients for the Foe yong hai sauce
- 1½ tablespoons of diced tomatoes with basil and oregano or tomato paste
- 1 tablespoon ketchup
- 1 tablespoon of water
- ½ tablespoon soy sauce
- ½ tablespoon (apple) vinegar
Preparation:
Cook the rice according to the instructions. Boil 500 ml of water, dissolve the chicken stock cube and place the chicken fillet in it and let it simmer for 10 – 15 minutes. Pull apart with 2 forks or chop finely. Chop the onion, grate the ginger, and chop the garlic finely. Heat a frying pan with oil and fry the garlic, onion and ginger until the onion is translucent. Add the wok vegetables and fry for 5 minutes. Stir in the chicken. In the meantime, beat the eggs with a whisk or a hand blender. Season with a generous pinch of salt and pepper. Add the egg mixture to the vegetables with chicken. Close with the lid and let the vegetable omelette cook. You can also turn the omelette after 5 minutes, when the egg has set. It's no problem if the omelette breaks. In the meantime, heat all the ingredients for the foe yong hai sauce. Serve the omelette with rice and sauce to taste.
Nutritional value per person:
Energy: 530 kcal
Protein: 29.8 grams
Carbohydrates: 54.8 grams
- including sugars: 5.8 grams
Fat: 20.1 grams
Fiber: 4.9 grams
Salt: 1.9 grams
🇳🇱
FOE YONG HAI MET KIP
2 personen / 530 kcal per persoon
Ingrediënten voor de omelet:
- 120 gram rijst
- 100 gram kipfilet
- ½ kippen bouillonblokje
- 1 eetlepel olie
- 1 teentjes knoflook
- ½ ui
- ½ theelepel gember
- 250 gram wok groente Chinese stijl
- 4 eieren
Ingrediënten voor de Foe yong hai saus
- 1½ eetlepels tomatenblokjes met basilicum en oregano of tomatenpasta
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel water
- ½ eetlepel sojasaus
- ½ eetlepel (appel) azijn
Bereiding:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Kook 500 ml water, los het kippenbouillonblokje op en leg de kipfilet erin en laat 10 – 15 minuten zachtjes koken. Trek met 2 vorken uit elkaar of snijd fijn. Snipper de ui, rasp de gember en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan met olie en bak de knoflook, ui en gember totdat de ui glazig is. Voeg de wok groenten toe en bak 5 minuten. Roer de kip erdoor. Klop ondertussen de eieren los met een garde of een staafmixer. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Voeg het eimengsel toe aan de groente met kip. Sluit af met de deksel en laat de groenteomelet garen. Je kunt de omelet ook na 5 minuten, als de ei gestold is, keren. Het is geen probleem als de omelet breekt. Verwarm ondertussen alle ingrediënten voor de foe yong hai saus. Serveer de omelet met rijst en saus naar smaak.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 530 kcal
Eiwit: 29,8 gram
Koolhydraten: 54,8 gram
- waarvan suikers: 5,8 gram
Vet: 20,1 gram
Vezels: 4,9 gram
Zout: 1,9 gram
Reactie plaatsen
Reacties