SWEET CHICKEN AND MANGETOUT / ZOETE KIP EN PEULTJES

Our vegetable garden is starting to supply vegetables. For example, I use the fresh mangetout / snow peas from my own garden. So nice to see, I can almost harvest again. In combination with the other ingredients, this is another tasty dish that has been put on the table.

🍽

Onze groentetuin begint groente te leveren. Zo gebruik ik de verse peultjes uit eigen tuin. Zo leuk te zien, ik kan alweer oogsten bijna. In combinatie met de overige ingrediënten is dit weer een smakelijk gerecht welke op tafel is gezet.

Gister is er ook mijn verhaal over mijn keuken gepubliceerd op de website van @Pelgrim_keukenapparatuur / www.Pelgrim.nl Zo leuk dit ook zo te delen. Mocht je twijfelen over keukenapparatuur, ik heb geen spijt dat ik voor Pelgrim heb gekozen.

🇬🇧

SWEET CHICKEN AND MANGETOUT

 

2 persons / 479 kcal per person

 

Ingredients:

  • 120 grams basmati rice
  • ½ medium onion
  • 1 garlic clove
  • 100 grams of fresh mangetout
  • ¼ Chinese cabbage
  • 200 grams of chicken thigh fillet
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 1½ tablespoons of soy sauce
  • ½ tablespoon of light or dark caster sugar
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cook the rice according to the instructions on the package. Cut the onion into rings and finely chop the garlic. Wash the vegetables before use. Break off the end of the mangetout and pull the string loose. Cut the leaf in half. Cut both parts separately into strips. Cut the chicken fillet into strips and sprinkle with salt and pepper. Heat the oil in a wok and brown the chicken for 3 minutes. Add the garlic and cook for 1 minute more. Remove the chicken from the wok and keep warm under aluminium foil. Fry the onion in the remaining shortening in the wok for 1 minute. Add the mangetout, lower part of the cabbage leaf, soy sauce and sugar and stir-fry for 4 minutes until the mangetout are al dente. Stir in the chicken and top of the cabbage strips and stir-fry for a further 2 minutes. Divide the sweet chicken among the plates. Serve with the rice.

 

Nutritional value per person:

Energy: 479 kcal

Protein: 26.1 grams

Carbohydrates: 57.5 grams

-   including sugars: 7.5 grams

Fat: 15.1 grams

Fiber: 4.4 grams

Salt: 2.3 grams

SWEET CHICKEN AND MANGETOUT
PDF – 6,6 MB 34 downloads

🇳🇱

ZOETE KIP EN PEULTJES

 

2 personen / 479 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 120 gram basmatirijst
  • ½ middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram verse peultjes
  • ¼ Chinese kool
  • 200 gram kipdijfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1½ eetlepel sojasaus
  • ½ eetlepel lichte of donkere basterdsuiker
  • peper en zout

 

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Was de groente voor gebruik.  Breek het uiteinde af van de peultjes en trek daarbij gelijk het draadje los. Snijd het blad in tweeën. Snijd beide delen los van elkaar in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 3 minuten bruin. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Schep de kip uit de wok en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de ui 1 minuut in het achtergebleven bakvet in de wok. Voeg de peultjes, onderste deel van het koolblad, sojasaus en suiker toe en roerbak 4 minuten tot de peultjes beetgaar zijn. Schep de kip en bovenste deel van de koolreepjes erdoor en roerbak nog 2 minuten. Verdeel de zoete kip over de borden. Serveer met de rijst.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 479 kcal

Eiwit: 26,1 gram

Koolhydraten: 57,5 gram

-   waarvan suikers: 7,5 gram

Vet: 15,1 gram

Vezels: 4,4 gram

Zout: 2,3 gram

ZOETE KIP EN PEULTJES
PDF – 6,6 MB 34 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #dinner #gezonderecepten #eattheworld #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary #goodfood @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @conimex_offical #conimex @lassie_official #lassierijst @vangilse.nl #vangilse #mijnpelgrim @pelgrim_keukenapparatuur #groentetuin

 

Gebaseerd op recept van AH Allerhande 2010 nr. 09

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb