ORIENTAL FAJITA / OOSTERSE FAJITA

Today a dish based on a recipe written for Lee Kum Kee products. To adjust the dish to max600kcal I had to look around and found RedPhoenix's Chili garlic ginger sauce. A sauce that I could use again sooner. Together with the ingredients present, I managed to meet my kcal requirement. It is another deliciously varied dish. The house still smells good of the spicy scents that are released during cooking.

🍽

Vandaag een gerecht dat gebaseerd is op een recept geschreven voor Lee Kum Kee producten. Om het gerecht aan te passen naar max600kcal moest ik wat rondkijken en vond ik de Chili knoflook gember saus van RedPhoenix. Een saus wat ik sneller opnieuw zou kunnen gebruiken. Samen met de aanwezige ingrediënten lukte het om aan mijn kcal eis te voldoen. Weer een heerlijk afwisselend gerecht op tafel gezet. Het huis ruikt nog lekker naar de kruidige geuren die vrijkomen bij het koken.  

🇬🇧

ORIENTAL FAJITA

 

2 persons / 556 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1 tablespoon sweet soy sauce
  • 1 teaspoon garlic powder
  • 2 chicken thigh fillets
  • 2 whole wheat tortillas
  • 1 red bell pepper
  • 1 yellow bell pepper
  • 1 red onion
  • 2 cloves of garlic
  • 1 tablespoon of olive oil

marinade:

  • 1 teaspoon ground cumin
  • 1 tablespoon smoked paprika powder
  • 1 tablespoon Chili garlic ginger sauce
  • 1 tablespoon of soy sauce
  • 1 teaspoon of salt
  • 1 tablespoon of honey

optional garnish:

  • 15 grams of roasted peanuts

 

Preparation:

Cut the chicken thigh fillet into strips. Mix the marinade ingredients together. Marinate chicken with sauce mix and mix well. Set aside for at least 30 minutes before cooking. Cut the bell pepper into strips, the red onion into slices and finely chop the garlic. Heat the oil in a frying pan and stir-fry the onion over medium heat for 3 minutes until the onion is soft. Add the marinated chicken and garlic to the onion and stir-fry for 4 minutes. Add the bell peppers and stir-fry for 5 minutes until the chicken is cooked through. Meanwhile, preheat the tortillas for ~15 seconds per side in a hot skillet. Divide the chicken and vegetables over the tortilla and garnish with chopped peanuts.

 

Nutritional value per person:

Energy: 556 kcal

Protein: 29.6 grams

Carbohydrates: 54.3 grams

-   including sugars: 21.9 grams

Fat: 21.8 grams

Fiber: 10.4 grams

Salt: 2.8 grams

ORIENTAL FAJITA
PDF – 8,8 MB 33 downloads

🇳🇱

OOSTERSE FAJITA

 

2 personen / 556 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 kipdijfilets
  • 2 volkoren tortilla's
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie

marinade:

  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel Chili knoflook gembersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel honing

optioneel garnering:

  • 15 gram geroosterde pinda's

 

Bereiding:

Snijd de kipdijfilet in reepjes. Meng de ingrediënten van de marinade met elkaar. Marineer kip met sausmix en meng goed. Zet minstens 30 minuten opzij voor het koken. Snij de paprika in reepjes, de rode ui in plakjes en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een hapjespan en roerbak de ui op middelhoog vuur voor 3 minuten tot de ui zacht is. Voeg de gemarineerde kip en knoflook toe aan de ui en roerbak voor 4 minuten. Voeg de paprika toe en roerbak voor 5 minuten tot de kip gaar is. Verwarm ondertussen de tortilla’s voor ~ 15 seconden per zijde in een hete koekenpan. Verdeel de kip-groenten over de tortilla en garneer met gehakte pinda's.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 556 kcal

Eiwit: 29,6 gram

Koolhydraten: 54,3 gram

-   waarvan suikers: 21,9 gram

Vet: 21,8 gram

Vezels: 10,4 gram

Zout: 2,8 gram

OOSTERSE FAJITA
PDF – 8,8 MB 32 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #dinner #gezonderecepten #eattheworld #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn #goodfood @verstegennl #verstegenfriends @thisisredphoenix #chilisauce #redphoenix #tortilla

 

Gebaseerd op recept van Lee Kum Kee

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.