INDIASE CURRY MET KIKKERERWTEN EN MANGO / INDIAN CURRY WITH CHICK PEAS AND MANGO

Ergens in november 2019 was ik aan het plannen welke gerechten, met een max van 600 kcal, ik die week zou gaan maken. Eén van deze gerechten moest voor mij vegetarisch zijn, ook al hou ik graag van een stukje vlees.

Op dat moment dacht ik aan ook aan een oud-collega van Ben (mijn partner), zij is vegetarisch en heb haar uitgenodigd om samen met ons van dit gerecht te gaan genieten. 
Carin heeft bevestigd dat dit gerecht een kruidige en smaakvol gerecht was. Ze heeft het zelf ook al nagemaakt.

Wij gaan dit gerecht zekers ook nog een keer maken.

🍽

In November 2019 I was planning which dishes, with a max of 600 kcal, I would make that week. For me, one of these dishes had to be vegetarian, even though I like a piece of meat.

At that time I also thought of a former colleague of Ben (my partner), she is a vegetarian and invited her to enjoy this dish with us.

Carin has confirmed that this dish was a spicy and tasty dish. She has already copied it herself.

 

🇳🇱

INDIASE CURRY MET KIKKERERWTEN EN MANGO

 

2 personen / 493 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • ½ komkommer
  • 1 ui
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1½ eetlepel milde currypasta
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 50 ml kokosmelk
  • 175 gram verse mango stukjes
  • 4 pappadums naturel
  • 4 gram verse koriander

 

Was de komkommer, verwijder de zaden en snijd overig vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een braadpan en fruit de uien ca. 2 min. Voeg de currypasta toe. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, komkommer en kokosmelk toe en kook het geheel in ca. 8 minuten op laag vuur gaar. Snijd de mango in kleine blokjes en kook de laatste 3 minuten mee. Snijd vlak voor serveren de koriander grof. Verdeel de curry over diepe borden en garneer met koriander en pappadums.

 

🇬🇧

INDIAN CURRY WITH CHICK PEAS AND MANGO

 

2 persons / 493 kcal per portion

 

Ingredients:

  • ½ cucumber
  • 1 onion
  • 400 grams chickpeas
  • 1 tablespoon olive oil
  • 1½ tablespoons mild curry paste
  • 200 gram tomato cubes
  • 50 ml coconut milk
  • 175 grams of fresh mango pieces
  • 4 natural papadums
  • 4 grams fresh coriander

 

Preparation:

Wash the cucumber, remove the seeds and cut other flesh into cubes. Chop the onion. Drain the chickpeas. Heat the oil in a frying pan and fry the onions for about 2 minutes. Add the curry paste and fry for 1 minute. Add the chickpeas, tomato cubes, cucumber and coconut milk and cook over a low heat for about 8 minutes. Cut the piece of mango into smaller cubes and cook for the last 3 minutes. Roughly chop the coriander just before serving. Divide the curry on deep plates and garnish with coriander and papadums.

 

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.