HOLLANDSE GROENTENCURRY / DUTCH VEGETABLES CURRY

Een beetje van mezelf en een beetje van ...

Dit keer geen Maggi maar als een basis een recept van Allerhande.

Met wat rest ingrediënten uit de koelkast en een paar verse producten heb ik van een Hollandse curry op tafel gezet. Een vol kruidig gerecht en dit keer ook weer een vegetarisch.

🍽

A bit of myself and a bit of ...

This time not a Maggi (Dutch expression) but a basic recipe from Allerhande (a food magazine of Albertheijn)

With some residual ingredients from the fridge and a few fresh products, I prepared a Dutch curry on the table. A full spicy dish and this time also a vegetarian dish.

 

🇳🇱

HOLLANDSE GROENTENCURRY

 

2 personen  / 594 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 150 gram basmati rijst
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 eetlepel zonnebloem olie
  • 50 gram milde currypasta
  • 45 ml water
  • 50 ml kookroom
  • 300 gram roerbak Hollands zoete puntpaprika

 

Bereiding:

Kook de eieren 7 minuten, laat ze schrikken onder koud water, pel en halveer ze. Sorteer de rode ui uit de roerbakgroenten. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui voor 3 minuten. Roer de milde curry erbij en roerbak 3 minuten. Voeg het water en de kookroom toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg de roerbakgroenten toe, roer ze om en stoof de groenten op laag vuur in ca. 15 minuten. Gaar met de deksel op de pan. Voeg in de laatste 5 minuten kooktijd de eieren toe aan de saus. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de curry met de gehalveerde eieren over diepe borden en serveer de rijst erbij.

 

🇬🇧

DUTCH VEGETABLES CURRY

 

2 persons / 594 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 150 grams basmati rice
  • 3 medium eggs
  • 1 tablespoon sunflower oil
  • 50 grams mild curry paste
  • 45 ml tap water
  • 50 ml cooking cream
  • 300 grams stir-fry Dutch sweet pointed paprika

 

Preparation:

Boil the eggs for 7 minutes, cool down under tap water, peel and halve them. Sort the red onion from the stir-fry vegetables. Heat the oil in a wok and stir-fry the onion for 3 minutes. Stir in the mild curry and stir-fry for 3 minutes. Add the water and the cooking cream and bring to the boil while stirring. Add the stir-fry vegetables, stir them and simmer the vegetables over low heat for about 15 minutes. Stir with the lid on the pan. Add the eggs to the sauce in the last 5 minutes of cooking time. Meanwhile, cook the rice according to the instructions on the package. Divide the curry with the halved eggs on deep plates and serve with the rice.

 

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb