OMELET WITH SHRIMPS AND VEGATABLES IN SWEET SOUR SAUCE / OMELET MET GARNALEN EN GROENTEN IN ZOETZURE SAUS

It really looks a bit like foe yong hai. Now only the vegetables are not through the egg, but the vegetables, with shrimps in this dish, are rolled into a thin crepe.

🍽

Het lijkt echt een beetje op foe yong hai. Nu zit alleen de groenten niet door het ei maar wordt de groenten, met garnalen in dit gerecht, in een dun flensje gerold.

🇬🇧

OMELET WITH SHRIMPS AND VEGETABLES IN SWEET SOUR SAUCE

 

2 persons / 528 kcal per person

 

Ingredients:

  • 3 medium eggs
  • 1 tablespoon Japanese soy sauce
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 2 cm fresh ginger
  • 300 grams of Chinese stir-fry mix
  • 3 tablespoons wok sauce sweet & sour
  • 100 grams of cooked and peeled shrimps
  • 130 grams basmati rice

 

Preparation:

Prepare the rice according to the instructions on the package. Beat the eggs in a bowl and season with the soy sauce and pepper. Heat 1 tablespoon of oil in a non-stick frying pan and pour half of the egg mixture into the pan. Bake an omelet in 3 minutes. Turn halfway. Bake another one. Keep warm on a plate under a lid. Meanwhile, peel the ginger and finely chop. Heat the rest of the oil in a wok, add the ginger and stir-fry for 1 minute. Add the stir-fry mix and stir-fry for 5 minutes. Mix in the wok sauce and shrimps and stir-fry for another 3 minutes. Season with pepper and possibly salt. Divide the vegetables over the center of the omelet’s, roll up and cut diagonally. Serve with the rice.

 

Nutritional value per person:

Energy: 528 kcal

Protein: 26.6 grams

Carbohydrates: 55.4 grams

-   including sugars: 5.3 grams

Fat: 20.0 grams

Fiber: 5.0 grams

Salt: 2.8 grams

OMELET WITH SHRIMPS AND VEGETABLES IN SWEET SOUR SAUCE
PDF – 7,7 MB 34 downloads

🇳🇱

OMELET MET GARNALEN EN GROENTEN IN ZOETZURE SAUS

 

2 personen / 528 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote eieren
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 cm verse gember
  • 300 gram Chinese roerbakmix
  • 3 eetlepels woksaus sweet & sour
  • 100 gram gekookte en gepelde garnalen
  • 130 gram basmatirijst

 

Bereiding:

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met en de sojasaus en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk de helft van het eimengsel in de pan. Bak in 3 minuten een omelet. Keer halverwege. Bak er zo nog één. Houd warm op een bord onder een deksel. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een wok, voeg de gember toe en roerbak 1 minuut. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 5 minuten. Meng de woksaus en garnalen erdoor en roerbak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over het midden van de omeletten, rol op en snijd schuin door. Serveer met de rijst.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 528 kcal

Eiwit: 26,6 gram

Koolhydraten: 55,4 gram

-   waarvan suikers: 5,3 gram

Vet: 20,0 gram

Vezels: 5,0 gram

Zout: 2,8 gram

OMELET MET GARNALEN EN GROENTEN IN ZOETZURE SAUS
PDF – 7,7 MB 40 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb