HERTENBIEF MET PADDENSTOELEN EN PASTINAAKPUREE / VENISON BEEF WITH MUSHROOMS AND PARSNIP PUREE

Gepubliceerd op 10 november 2020 om 18:57

Vorige week heb ik tweemaal dit gerecht gemaakt. Ik had de ingrediënten namelijk al in huis voor een geplande diner met buren op onze vakantiepark. Maar er kwam een verrassing bezoek tussendoor van mijn moeder en zus. De afspraak met onze buren konden we gelukkig verzetten. Mijn moeder vond het een sterrengerecht. Er was daarom geen twijfel om het nog een keer te maken.

🍽

I made this dish twice last week. I already had the ingredients for a planned dinner with neighbors at our holiday park. But there was a surprise visit from my mother and sister in between. Fortunately, we were able to reschedule the appointment with our neighbors. My mother thought it was a star dish. There was therefore no doubt about making it again.

🇳🇱

HERTENBIEF MET PADDENSTOELEN EN PASTINAAKPUREE

 

4 personen / 587 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 400 gram pastinaak
  • 600 gram stamppotaardappelen
  • 7½ gram verse tijm
  • 1 ui
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 4 hertenbiefstukken (op kamertemperatuur)
  • 125 ml verse slagroom
  • 150 gram oesterzwammen
  • 100 gram shiitakes
  • 300 gram buitenbeentjes kastanjechampignons
  • peper en zout

 

Bereiding:

Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Kook de aardappelen met de pastinaak 20 min. in water met eventueel zout. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de ui in dunne ringen en de paddenstoelen in stukken. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Giet de pastinaak en aardappelen af. Voeg de tijm en room toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper. Serveer de biefstukken met de paddenstoelen en de puree.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 587 kcal

Eiwit: 37,5 gram

Koolhydraten: 48,8 gram

  • waarvan suikers: 11,5 gram

Vet: 21,0 gram

Vezels: 9,9 gram

Zout: 1,3 gram

HERTENBIEF MET PADDENSTOELEN EN PASTINAAKPUREE
PDF – 712,8 KB 190 downloads

🇬🇧

VENISON BEEF WITH MUSHROOMS AND PARSNIP PUREE

 

4 persons / 587 kcal per person

 

Ingredients:

  • 400 grams of parsnips
  • 600 grams of mashed potatoes
  • 7½ grams of fresh thyme
  • 1 onion
  • 50 grams of unsalted butter
  • 4 venison steaks (at room temperature)
  • 125 ml fresh whipped cream
  • 150 grams of oyster mushrooms
  • 100 grams of shiitakes
  • 300 grams of chestnut mushrooms
  • pepper and salt

 

Preparation:

Peel the parsnips and cut into 2 cm pieces. Boil the potatoes with the parsnip for 20 minutes in water with salt if necessary. Meanwhile, remove the leaves from the thyme sprigs. Cut the onion into thin rings and the mushrooms into pieces. Heat half of the butter in a frying pan and fry the onion for 3 minutes on low heat. Add the mushrooms and fry over a high heat for 8 minutes. Season with pepper and salt if desired. In the meantime, sprinkle the venison steaks with salt and pepper. Heat the rest of the butter in a large frying pan and fry the steaks on high heat for 4 minutes. Turn halfway through. Let the steaks rest on a warm plate under aluminum foil for 5 minutes. Drain the parsnips and potatoes. Add the thyme and cream and mash. Season with pepper. Serve the steaks with the mushrooms and parsnip puree.

 

Nutritional value per person:

Energy: 587 kcal

Protein: 37.5 grams

Carbohydrates: 48.8 grams

  • including sugars: 11.5 grams

Fat: 21.0 grams

Fiber: 9.9 grams

Salt: 1.3 grams

VENISON BEEF WITH MUSHROOMS AND PARSNIP PUREE
PDF – 715,6 KB 198 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer #stamppot

 

Bron: AH Allerhande Magazine 2016 nr. 11


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.