EMPANADAS MET VEGAGEHAKT / EMPANADAS WITH VEGETARIAN MINCED MEAT

Gepubliceerd op 30 mei 2020 om 13:11

Vandaag na lange tijd hebben we een borrel gepland met vrienden op afstand met elkaar. Een beetje spannend vind ik het wel. We gaan ze uithoren hoe om te gaan met een pup. We zitten namelijk in spanning te wachten op de geboorte van onze ‘Goofy’ een mannelijke kaninchen teckel en willen ons goed voorbereid hebben als hij in augustus onze kant op komt.

Ik hoefde niks mee te nemen, maar ja dat kan ik toch echt niet. Vandaar dan toch maar een lekkere snack voor deze borrel. Een smaakvolle empanadas gevuld met o.a. vegagehakt, ui en paprika.

TIP:

Je houdt altijd wel wat over van de baksel, lekker als beleg voor op brood.

Je kunt het gerecht koud eten of opwarmen ca. 10 minuten in de oven op 180 ºC.

๐Ÿฝ

Today after a long time we have a drink with friends at a distance with each other. I find it a bit exciting. We are going to hear them how to deal with a puppy. We are anxiously waiting for the birth of our "Goofy" a male canine dachshund and want to be well prepared when he comes our way in August.

I didn't have to bring anything, but I really can't. Hence a nice snack for this drink. A tasty empanadas filled with vegetarian beef, onion and bell pepper.

TIP:

You always have some left over from the baking, delicious as a filling for bread.

You can eat the dish cold or heat it for about 10 minutes in the oven at 180ºC.

๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ

EMPANADAS MET VEGAGEHAKT

 

10 porties / 260 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote eieren
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 120 gram groene olijven zonder pit
  • 2 eetlepels traditionele olijfolie
  • 175 gram vegetarisch gehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepel rozijnen
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook 2 eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd in stukjes. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de olijven in ringetjes. Hak de rozijnen fijn. Verhit de olie en bak de ui en paprika 4 minuten. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Neem van het vuur en meng met de rozijnen, olijven en de stukjes ei. Breng verder op smaak met peper en indien nodig wat zout. Verwarm de oven voor op 180 °C en laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien. Snijd de hoeken van de plakjes deeg, zodat de plakjes rond worden. Verdeel de vulling erover. Vouw dicht en druk de randen aan met een vork. Of gebruik een empanadas vormpjes voor. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het laatste ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ca. 25 min. bruin en gaar.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 260 kcal

Eiwit: 8,9 gram

Koolhydraten: 22,4 gram

  • waarvan suikers: 4,4 gram

Vet: 14,4 gram

Vezels: 3,0 gram

Zout: 1,3 gram

๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง

EMPANADAS WITH VEGETARIAN MINCED MEAT

 

10 servings / 260 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 3 medium eggs
  • 1 onion
  • 1 green bell pepper
  • 120 grams green olives without pit
  • 2 tablespoons olive oil
  • 175 grams vegetarian minced meat
  • 1 teaspoon ground cumin
  • 1 teaspoon bell pepper powder
  • 70 grams tomato paste
  • 2 tablespoon raisins
  • 10 slices puff pastry
  • pepper and salt

 

Preparation:

Boil 2 eggs in 8 minutes. Scare under cold running water and peel. Cut into pieces. Chop the onion. Remove the seeds from the pepper and cut the flesh into small pieces. Cut the olives into rings. Chop the raisins. Heat the oil and fry the onion and bell pepper for 4 minutes. Add the vegetarian meat, cumin, bell pepper powder and tomato paste and fry 2 minutes more. Remove from the heat and mix with the raisins, olives and the sliced egg. Season with pepper and some salt if necessary. Preheat the oven to 180°C. Meanwhile defrost the puff pastry. Cut the corners of the dough slices so that the slices are round. Divide the filling over it. Fold closed and press the edges with a fork. Or use empanadas shapes. Place the empanadas on a baking tray lined with parchment paper. Beat the last egg and brush the empanadas with it. Bake in the oven for about 25 minutes until brown and cooked through.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 260 kcal

Protein: 8.9 grams

Carbohydrates: 22.4 grams

  • including sugars: 4.4 grams

Fat: 14.4 grams

Fiber: 3.0 grams

Salt: 1.3 grams

Bron: AH Allerhande magazine 2013 nr. 05


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb