

This dish is a 'golden old' with a small adjustment, I have now made this dish in 2 1-person dishes. No messing around with distributing from a bowl to the plate. A delicious lasagna made from zucchini instead of pasta.
🍽
Zo is dit gerecht een ‘gouden ouden’ met een kleine aanpassing heb ik dit gerecht nu gemaakt in 2 1-persoons schaaltjes. Geen geklieder met verdelen vanuit een schaal naar het bord. Een heerlijke lasagne gemaakt van courgette i.p.v. pasta.
🇬🇧
ZUCCHINI LASAGNE WITH MINCED MEAT & TOMATO SAUCE
2 persons / 546 kcal per person
Ingredients:
- 1 clove of garlic
- ½ tablespoon olive oil
- 150 grams of minced meat
- 1½ grams dried oregano
- 400 grams finely chopped Italian stir-fried vegetables
- 390 grams of passata di pomodoro, Italian
- 1 zucchini
- 125 grams mozzarella
- pepper
Preparation:
Preheat the oven to 200°C. Finely chop the garlic cloves. Heat the oil in the frying pan and fry the garlic for 1 minute over medium heat. Add the minced meat and the oregano and fry the meat for about 2 minutes. Add the stir-fried vegetables and fry for 5 minutes. Pour in the passata and let it simmer for 5 minutes. Season with pepper. Meanwhile, shave ribbons off the zucchini with the cheese slicer or vegetable peeler. Cut the mozzarella into slices. Divide ⅓ part of the zucchini ribbons over the oven dish. Spoon half of the meat sauce over it and make another layer and finish with zucchini ribbons. Place the mozzarella slices on top and bake the lasagna in the middle of the oven for about 20 minutes until golden brown and cooked through. Sprinkle the lasagna with some freshly ground pepper.
Nutritional value per person:
Energy: 546 kcal
Protein: 35.5 grams
Carbohydrates: 31.5 grams
including sugars: 22.9 grams
Fat: 28.5 grams
Fiber: 10.2 grams
Salt: 2.1 grams
🇳🇱
COURGETTELASAGNE MET GEHAKT & TOMATENSAUS
2 personen / 546 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel olijfolie
- 150 gram rundergehakt
- 1½ theelepel gedroogde oregano
- 400 gram Italiaanse roerbakgroente fijngesneden
- 390 gram pastasaus basis Italiaanse kruiden
- 1 courgette
- 125 gram mozzarella
- peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het vlees in ca. 2 minuten rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 minuten mee. Schenk de pastasaus erbij en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel ⅓ deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten. Leg de mozzarella-plakjes erop en bak de lasagne in ca. 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Bestrooi de lasagne met wat versgemalen peper.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 546 kcal
Eiwit: 35,5 gram
Koolhydraten: 31,5 gram
- waarvan suikers: 22,9 gram
Vet: 28,5 gram
Vezels: 10,2 gram
Zout: 2,1 gram
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #fooddiary #goodfood #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #eattheworld #easyrecipe #eetsmakelijk #aantafel @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @verstegennl #verstegenfriends
Gebaseerd op recept uit AH Allerhande Box Week 38 2019
Reactie plaatsen
Reacties