OVEN DISH OF POTATO AND MUSHROOMS / OVENSCHOTEL VAN AARDAPPEL EN CHAMPIGNONS

This time a vegetarian oven dish. The title is missing several ingredients, but the mushrooms give the most effect in this dish. The mushrooms replace the meat, and you don't miss it here either.

🍽

Dit keer een vegetarisch ovengerecht. De titel mist meerdere ingrediënten, maar de champignons geven het meeste effect in dit gerecht. De champignons vervangen het vlees, en je mist het hier ook niet.

Lees meer »

POTATO OMELETTE WITH TOMATOES / AARDAPPELOMELET MET TOMATEN

I'm a bit behind on my dishes. I made this vegetarian dish last week. With few ingredients you can prepare a delicious potato omelette.

🍽

Ik loop wat achter met mijn gerechten. Zo heb ik vorige week dit vegetarisch gerecht gemaakt. Met weinig gerechten staat er een heerlijke aardappelomelet op tafel.  

Lees meer »

INDIAN SPINACH CURRY WITH FETA / INDIASE SPINAZIECURRY MET FETA

Today a vegetarian dish made by Hugo Kennis at from ‘Eigen huis en tuin – lekker leven’ Own house and garden - good life (Dutch TV program) (@rtlwonen). I have adjusted the recipe a bit so that it falls into my maximum of 600 kcal.

It is a dish with a lot of vegetables, you get more than 200 grams per person. It does have a specific taste, probably due to the garam masala in the curry and the lime on the vegetables.

🍽

Vandaag een vegetarisch gerecht welke is gemaakt door Hugo Kennis bij Eigen huis en tuin – lekker leven (@rtlwonen). Ik heb het recept wat aangepast zodat hij in mijn maximale kcal valt.

Het is een gerecht met veel groenten, je krijgt meer dan 200 gram binnen per persoon. Het heeft wel een specifieke smaak, waarschijnlijk komend door de garam masala in de curry en de limoen over de groeten.

Lees meer »

ENDIVE COUSCOUS WITH SCRAMBLE EGG / ANDIJVIECOUSCOUS MET ROEREI

Today a vegetarian dish where the west meets the east. Endive and couscous are combined in this dish. The amount is more than enough for 2 big eaters.

🍽

Vandaag een vegetarisch gerecht waar het westen het oosten samenvoegt. Andijvie en couscous wordt gecombineerd in dit gerecht. De hoeveelheid is meer als genoeg voor 2 grote eters.

Lees meer »

PADDENSTOELENLASAGNE / MUSHROOMLASAGNA

Ik probeer minimaal 1 maal per week vegetarisch te koken. Deze week is het een paddenstoelenlasagne geworden. Bij een ovengerecht is het leuk om éénpersoons ovenschaaltjes te gebruiken. Lasagne uit een grote schaal scheppen vind ik zelf altijd wat lastig, het eindresultaat valt vaak uit elkaar.

Wat een heerlijk gerecht heb ik weer neergezet. Ik mis totaal geen vlees of andere ingrediënten. Ik zou zeggen probeer ook eens uit.

🍽

I try to cook vegetarian food at least once a week. This week it has become a mushroom lasagna. It is nice to use one-person oven dishes for an oven dish. I always find it a bit difficult to create lasagna from a large bowl, the result often falls apart.

What a delicious dish I put down again. I don't miss any meat or other ingredients at all. I'd say give it a try and prepare this dish.

Lees meer »

NAPOLITAANSE PASTA / NEAPOLITAN PASTA

Wat een heerlijk vegetarisch gerecht was dit. Er komen 3 smaken naar boven: zoet, zuur en zout. Maar al deze smaken komen zo goed te samen.

In de zomer is dit ook wel lekker als een koud gerecht.

🍽

What a delicious vegetarian dish this was. Three flavors emerge: sweet, sour and salty. But all these flavors come together so well.

In the summer this is also nice as a cold dish.

Lees meer »

FOO YONG HAI MET GEROERBAKTE GROENTE EN RIJST / FOO YONG HAI WITH STIR-FRIED VEGETABLES AND RICE

Op Instagram zag ik dit vegetarisch-gerecht voorbij komen van @conimex_official. Dit zag er zo lekker uit dat moest ik ook maken.

Bij het berekenen van de hoeveelheid voedingswaarde kwam ik er niet geheel uit. De voedingswaarde van Foo Yong Hai mix is neergegeven bij een bereid product. Het lijkt er op dat het 557 kcal per persoon is. Maar zeker weten doe ik dat niet. Vandaar ook dat er geen andere voedingswaarde genoteerd staat.

Het was een leuk ‘diner for two’ moment door het delen van de omelet en dan de roerbakgroente en rijst erbij te scheppen.

🍽

On Instagram I saw this vegetarian dish from @conimex_official. This looked so good I had to make it too.

When calculating the amount of nutritional value, I did not quite figure it out. The nutritional value of Foo Yong Hai mix is stated as a prepared product. It seems that it is 557 kcal per person. But I'm not sure. That is why no other nutritional value is listed.

It was a nice 'dinner for two' moment by sharing the omelet and then adding the stir-fried vegetables and rice.

Lees meer »

SPINAZIE-STAMPPOT / SPINACH STEW

Gister een eenvoudig vegetarisch gerecht gemaakt en wel de spinazie-stamppot. De kerrie en seroendeng toevoeging maakt deze stamppot uniek en lekker.

🍽

Yesterday I made a simple vegetarian dish, the spinach stew. The curry and serundeng addition makes this stew unique and delicious.

Lees meer »

CHAMPIGNONSTOOF MET LINZEN EN SMEUIGE AARDAPPELPUREE / MUSHROOMS WITH LENTILS AND SMOOTH POTATO PUREE

 

Ik vond het wel weer eens tijd om een gerecht na te koken van een mede foodblogger. Een aantal recepten van @smullenmetpa (Instagram) had ik al opgeslagen en dit gerecht sprak me zeer aan.

Wat een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht is dit toch. Je hebt wel even een behoorlijk aantal ingrediënten nodig, maar het is het waard om het te verwerken voor de stoof met smeuïge aardappelpuree. Voor het eerst linzen gebruikt in mijn gerecht. Ik ga het zekers vaker gebruiken.

Kijk gerust ook eens op de pagina van @smullenmetpa hij heeft ook genoeg recepten staan.

Het zou ook super zijn als je mij volgt hier op Instagram of Facebook

🍽

I thought it was time to re-cook a dish from a fellow food blogger. I had already saved a number of recipes from @smullenmetpa and this dish really appealed to me.

What a delicious vegetarian main course this is. You do need quite a few ingredients, but it's worth processing for the stew with creamy mashed potatoes. Used lentils in my dish for the first time. I will definitely be using it more often.

It would also be great if you follow me here on Instagram or Facebook.

Lees meer »

OVENSCHOTEL MET SPERZIEBONEN EN VEGA-GEHAKT / OVEN DISH WITH GREEN BEANS AND VEGA MEAT

We gaan weer in een flow hier met hoofdgerechten die voldoen aan de max600 kcal. Ik heb ook weer zin om recepten uit te zoeken.

Dit keer een vegetarisch ovengerecht, zelf heb ik 2 ovenschaaltjes gebruikt i.p.v. 1 schaal. Het eet wat makkelijker zo, en het ziet er leuk uit.

Ik moet wel zeggen dat je nu wel merkte dat het geen echt gehakt was, je mist net wat smaak van gebakken vlees. Maar de smaak van dit gerecht scoort zekers voldoende.

🍽

We are going back into a flow here with another main courses that meet the max600 kcal. I also have my fun back for looking for new recipes.

This time an vegetarian oven dish, I used 2 oven dishes instead of 1 dish. It's easier to eat that way, and it looks nice.

I must say that you now noticed that it was not real minced meat, you just miss some taste of fried meat. But the taste of this dish certainly scores enough.

Lees meer »

'KAPSALON' MET VEGETARISCHE SHOARMA EN SALADE / 'KAPSALON' (HAIR SALON) WITH VEGETARIAN SHAWARMA AND SALAD

Ik probeer 1-2 keer per week vegetarisch te koken. Dit komt ook doordat de vleesvervangers steeds beter en afwisselender worden. Er is wel veel prijsverschil valt me op.

Vandaag een vegetarische shoarma geprobeerd in een klassieke ‘kapsalon’. De smaak kwam goed terug van de shoarma, misschien ook wel door de knoflooksaus.

🍽

I try to cook vegetarian 1-2 times a week. This is also because the meat substitutes are getting better and more varied. I notice that there is a lot of difference in price..

Tried a vegetarian shawarma today which one is a classic Dutch dish called ‘kapsalon’ (translation: hair salon. The owner of a hairdressing salon in Rotterdam, had a lunch dish put together at the shawarma shop, containing all his favorite ingredients.). The taste looks the same as a real shawarma dish,  maybe also because of the garlic sauce.

Lees meer »