HARTIGE BROODTAARTJES MET FRISSE SALADE & FRITES / SAVOURY BREAD BUNS WITH FRESH SALAD & FRENCH FRIES

Als je een feestje wil bouwen dan moet je volgens mij dit gerecht maken. Zit dit er niet feestelijk uit!.

Het broodje is een kleine surprise op tafel. De kalkoenspekreepjes smaken echt super in dit gerecht. En samen met de andere ingrediënten is het een mooie vervanger van een burger.

Het broodje kan ook goed gebruikt worden als lunch gerecht.
Wil je het vegetarisch maken, vervang de kalkoenspekreepjes door vegan spekreepjes.

🍽

If you want to have a party, you should certainly make this dish. I think this looks festive. 

The sandwich is a small surprise on the table. The turkey bacon strips taste really great in this dish. It is a nice replacement for a burger together with the other ingredients.

The sandwich can also be used as a lunch dish.

If you want to make it vegetarian, replace the turkey bacon strips with vegan bacon strips.

 

🇳🇱

HARTIGE BROODTAARTJES MET FRISSE SALADE & FRITES

 

2 personen  / 561 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 100 gram magere kalkoenspekreepjes
  • 1 middelgrote ei
  • 1 eetlepel verse slagroom
  • 95 gram gegrilde rode paprika's (uitgelekt)
  • 2 Kaiser afbakbroodjes
  • 35 gram mozzarella
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • ½ eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 40 gram veldsla
  • 200 gram oven / airfryer friet
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Laat de pan staan voor de volgende stap. Klop het ei met een garde los en klop de slagroom erdoor. Bak het ei-slagroommengsel al omscheppend op middelhoog vuur in 1 minuut net gaar. Snijd de paprika in reepjes en schep samen met het spek door het ei. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kapjes van de broodjes. Hol de broodjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het eimengsel over de broodjes en druk aan. Plaats het kapje terug op het broodje. Snijd de mozzarella in blokjes, bestrooi er de broodjes mee en bak ca. 15 minuten in het midden van de oven. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en de tomaten in blokjes. Meng in een kom de veldsla met de komkommer, tomaten, Italiaanse kruiden en de balsamico azijn. Bereid de friet volgens aanwijzing op verpakking in de oven of airfryer.

 

🇬🇧

SAVOURY BREAD BUNS WITH FRESH SALAD & FRENCH FRIES

 

2 persons / 561 kcal

 

Ingredients:

  • 100 grams lean turkey bacon strips
  • 1 medium egg
  • 1 tablespoon fresh whipped cream
  • 95 grams grilled red peppers
  • 2 Kaiser bake-off buns
  • 35 grams mozzarella
  • ½ cucumber
  • 2 tomatoes
  • ½ tablespoon of balsamic vinegar
  • 1 teaspoon dried Italian herbs
  • 40 grams lettuce
  • 200 grams French fries
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 200 °C. Heat a frying pan without oil or butter and fry the bacon strips over medium heat for 5 minutes until golden brown. Drain on kitchen paper. Let the pan stand for the next step. Beat the egg with a whisk and beat in the whipped cream. Bake the egg whipped cream mixture while stirring over medium heat in just 1 minute. Cut the bell pepper into strips and scoop the egg together with the bacon. Season with pepper and, if necessary, salt. Cut the caps off the buns. Hollow out the buns and place them on a baking tray lined with baking paper. Divide the egg mixture over the sandwiches and pressed it into the buns. Place the cap back on the buns. Cut the mozzarella into cubes, sprinkle over the buns and bake for about 15 minutes in the middle of the oven. Meanwhile, cut the cucumber into slices and the tomatoes into cubes. In a bowl, mix the lettuce with the cucumber, tomatoes, Italian herbs and the balsamic vinegar. Prepare the potatoes in the oven or airfryer according to the instructions on the package.   

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb