FOE YONG HAI WITH CHICKEN / FOE YONG HAI MET KIP

This time again a dish that I found on Instagram. I found this dish with fellow food blogger Linda (Instragram @lekkeretenmetlinda.nl) and she said with passion that her children liked it so much. I thought I should try this dish too. And yes, it is tasty. I had to improvise a bit; I didn't have any tomato paste at home. There were still some leftover diced tomatoes that had been used. The flavours of the sauce wasn't quite there yet. But omelette came out great.

You can replace the chicken with shrimp or simply leave out the chicken.

🍽🍽🍽

Dit keer weer eens een gerecht wat ik vond op Instagram. Bij mede foodblogger Linda (Instragram @lekkeretenmetlinda.nl) vond ik dit gerecht en ze vertelde zo met passie dat haar kinderen dit zo lekker vonden. Ik vond dit gerecht moet ik ook proberen. En ja het is lekker. Ik moest wel even improviseren, ik had geen tomatenpasta in huis. Er stond nog een restje tomatenblokjes deze gebruikt. De smaak van de saus was er nog niet helemaal. Maar omelet is er super uitgekomen.

Je kan de kip vervangen voor garnalen of gewoon de kip weglaten.

Lees meer »

HOT CHICKEN WITH CUCUMBER SALAD / HETE KIP MET KOMKOMMERSALADE

We have our own greenhouse in the garden where we have grown cucumbers this year, among other things. A good reason to make a dish with the cucumber.

You determine the spiciness of this dish yourself by adding more or less sambal into the sauce.

🍽

We hebben een eigen kas in de tuin waar we dit jaar onder andere komkommers hebben gekweekt. Een mooie reden om hier een gerecht mee te maken.

De pittigheid van dit gerecht bepaal je zelf door meer of minder sambal toe te voegen.

 

Lees meer »

SWEET CHICKEN AND MANGETOUT / ZOETE KIP EN PEULTJES

Our vegetable garden is starting to supply vegetables. For example, I use the fresh mangetout / snow peas from my own garden. So nice to see, I can almost harvest again. In combination with the other ingredients, this is another tasty dish that has been put on the table.

🍽

Onze groentetuin begint groente te leveren. Zo gebruik ik de verse peultjes uit eigen tuin. Zo leuk te zien, ik kan alweer oogsten bijna. In combinatie met de overige ingrediënten is dit weer een smakelijk gerecht welke op tafel is gezet.

Gister is er ook mijn verhaal over mijn keuken gepubliceerd op de website van @Pelgrim_keukenapparatuur / www.Pelgrim.nl Zo leuk dit ook zo te delen. Mocht je twijfelen over keukenapparatuur, ik heb geen spijt dat ik voor Pelgrim heb gekozen.

Lees meer »

ORIENTAL FAJITA / OOSTERSE FAJITA

Today a dish based on a recipe written for Lee Kum Kee products. To adjust the dish to max600kcal I had to look around and found RedPhoenix's Chili garlic ginger sauce. A sauce that I could use again sooner. Together with the ingredients present, I managed to meet my kcal requirement. It is another deliciously varied dish. The house still smells good of the spicy scents that are released during cooking.

🍽

Vandaag een gerecht dat gebaseerd is op een recept geschreven voor Lee Kum Kee producten. Om het gerecht aan te passen naar max600kcal moest ik wat rondkijken en vond ik de Chili knoflook gember saus van RedPhoenix. Een saus wat ik sneller opnieuw zou kunnen gebruiken. Samen met de aanwezige ingrediënten lukte het om aan mijn kcal eis te voldoen. Weer een heerlijk afwisselend gerecht op tafel gezet. Het huis ruikt nog lekker naar de kruidige geuren die vrijkomen bij het koken.  

Lees meer »

CHICKEN WITH BELL PEPPER IN SWEET AND SOUR SAUCE / KIP MET PAPRIKA IN ZOETZURE SAUS

The dish in the AH Allerhande (Magazine of Dutch Supermarket) says 'Chicken with paprika in sweet and sour sauce: you don't need much for this heartwarming dish'. This is certainly correct. I have adjusted some amounts to get to my max600kcal. For example, I don't use oil, the chicken thigh fillet has enough fat to fry with it. There was still a spring onion in the refrigerator, I added it at the end. You may have noticed, but I also use less rice 120 grams instead of 150 grams per 2 people. We think it's more than enough.

🍽

Bij het gerecht in de AH Allerhande staat ‘Kip met paprika in zoetzure saus: voor dit hartverwarmende gerecht heb je bijzonder weinig nodig’. Dit klopt zekers. Zelf heb ik wel wat hoeveelheden aangepast om aan mijn max600kcal te komen. Zo gebruik ik geen olie, de kipdijfilet heeft genoeg vet om hier mee te bakken. Bij mij lag er nog een bosui in de koeling, deze aan het einde nog toegevoegd. Misschien is het al opgevallen maar ik gebruik ook minder rijst 120 gram i.p.v. meest 150 gram per 2 personen. Wij vinden het meer als genoeg.

Lees meer »

RICE WITH CHICKEN IN PEANUT DRESSING AND VEGETABLES / RIJST MET KIP IN PINDADRESSING EN GROENTES

This dish I made this week on King's Day. The birthday of our King of the Netherlands Willem-Alexander. I think orange should not be missing, orange belongs to our royal family The color splashes out of the screen in the photo.

It looks a bit like a gado-gado dish. The spiciness can be adjusted by using more or less sambal.

🍽

Ik ben bezig om de gerechten van deze week uit te werken. Zoals dit gerecht wat ik deze week heb gemaakt op Koningsdag. De kleur oranje mag dan niet ontbreken vind ik zelf. De kleur spat uit het scherm op de foto.

Het lijkt een beetje op een gado-gado gerecht. De pittigheid kan zelf gereld worden door meer of minder sambal te gebruiken.

Lees meer »

SAVORY CAKE WITH DUTCH VEGETABLES AND SMOKED CHICKEN / HARTIGE TAART MET HOLLANDSE GROENTEN EN GEROOKTE KIP

Yesterday was Easter, a day to make something with eggs. I found this recipe from the AH Allerhande (Dutch Supermarket) it looked so delicious on the picture.

It was a bit of work, and you must take your time. But then you really have a delicious dish for on table. You can taste the smoky flavor of the chicken through the vegetables, just delicious.

The dish can also be eaten when it is at room temperature.

🍽

Het was gister 1e Paasdag, een dag om iets te maken met eieren. Ik vond dit recept uit de AH Allerhande het zag er zo heerlijk uit op de foto.

Het was wel wat werk en je moet er de tijd voor nemen, maar dan heb je echt een heerlijk gerecht voor op tafel. De rook smaak van de kip proef je door de groenten heen, gewoon heerlijk.

Het gerecht kan ook gegeten worden als deze op kamertemperatuur is.

Lees meer »

SPRING STEW OF STRING BEANS, SPINACH AND SMOKED CHICKEN / LENTESTAMP VAN SNIJBONEN, SPINAZIE EN GEROOKTE KIP

Today the first max600kcal dish I prepared in my new kitchen. After 3 months of renovation, it is finally time that we can say that our house in Burdaard is now really our home. With all the equipment I have now, it should be possible to make delicious dishes.

I started with a simple and quick dish to prepare. A spring stew, although the weather doesn't show it yet. I opted for potatoes that are already peeled and prepared. If you want to use other potatoes, pay attention to the cooking time for these potatoes.

🍽

Vandaag het eerste max600kcal gerecht wat ik gemaakt heb in mijn nieuwe keuken. Na 3 maanden verbouwen is het eindelijk zover dat we kunnen zeggen dat ons huis in Burdaard nu ook echt ons huis is. Met alle apparatuur wat ik nu heb moeten er toch heerlijke gerechten gemaakt kunnen gaan worden.

Ik ben begonnen met een eenvoudig en snel te bereiden gerecht. Een lentestamppot, al laat dat het weertje het nog niet zien. Ik heb gekozen voor aardappelen die al geschild en voorbereid zijn. Wil je andere aardappelen gebruiken let dan op de kooktijd voor deze aardappelen.

Lees meer »

ANDIJVIESTAMPPOT MET ZOETE AARDAPPEL EN KIP / ENDIVE MASH POT WITH SWEET POTATO AND CHICKEN

Wat woon ik toch in een fijn dorp genaamd Burdaad (Friesland). Zo kreeg ik van onze buurvrouw Carla (@ksmvanderwal) een zak andijvie, deze had ze over. Waar maak je dat nog mee tegenwoordig?, hier dus in Burdaard.

Ik heb daar een gerecht bij uitgezocht. Ik vond zelf dat ik er meer andijvie in had kunnen stoppen, de zoete aardappel overheerste nog.

🍽

I live in a nice village called Burdaard in Friesland. Our neighbor Carla (@ksmvanderwal) gave me a bag of endive, which she had left over. Where will you find that these days? Here in Burdaard.

I picked a dish for that. I thought I could have put more endive in it, the sweet potato still predominated.

Lees meer »

KIPROERBAK MET RIJST / CHICKEN STIR FRY WITH RICE

Wat kan een rode pepertje toch verschillen in pittigheid. Ik heb een halve peper gebruikt, dit gaf een aardige nabrander. Dit is eens een roerbak zonder vloeibare woksaus maar toch heerlijk van smaak.

.

Het zou ook super zijn als je mij volgt hier op Instagram of Facebook

.

Als je dit gerecht ook wil maken! Neem dan een kijkje op mijn website www.max600kcal.jouwweb.nl (link zie bio) hier is het recept te downloaden.

.

🍽

.

How can a red pepper differ in spiciness. I used half a pepper, this gave a nice afterburner. This is once a stir-fry without a liquid wok sauce and it was tasty

Lees meer »

ZOETZURE KIP MET NOEDELS EN ROERBAKGROENTEN / SWEET AND SOUR CHICKEN WITH NOODLES AND STIR-FRIED VEGETABLES

Wat een leuk gerecht om toch even terug te denken aan onze vorige woonplaats Amsterdam. We hebben totaal geen heimwee om terug te keren. We wonen super hier in Friesland.

Tijdens het proeven van de zoetzure saus vond ik het iets te weinig zuur hebben, ik heb azijn gebruikt om dit te verhogen. Proef zelf de saus en voeg toe wat nodig is. Dit product heeft 1 kcal per 100 ml, dus je gaat bij lange na niet over de 600 kcal heen.

🍽🍽🍽

What a nice dish to think back to our previous hometown Amsterdam. We are not at all homesick to return. We live great here in Friesland.

While tasting the sweet and sour sauce I found it to have a little acidity, I used vinegar to increase this. Taste the sauce yourself and add what is needed. This product has only 1 kcal per 100 ml, so you will not go over 600 kcal by far.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb